VOŇAVÉ ZDRAVIE Z ÚĽOV

Včely sú poslami jari a ukazujú nám, že zima už skončila. Až keď sa oteplí, včely sa vyroja a premieňajú peľ a nektár na lahodný med, ktorý im slúži ako zdroj energie a krmivo. 

VOŇAVÝ MED:

Med sa používal od pradávna nielen ako sladidlo, ale aj na skrášľovacie procedúry a hojenie popraskanej kože. Spomína sa aj v mýtoch a legendách. Verilo sa, že okrídlený boh lásky Eros namáčal svoje zlaté šípy do medu a nápoj z medu, známy ako medovina, zase slúžil pre inšpiráciu a komunikáciu s bohmi. Medová vôňa v nás vyvoláva pocit tepla, slnečných lúčov na rozkvitnutej lúke a hrejivej náruče domova.

včely2

Éterický olej: Medový extrakt v bio kvalite  sa získava extrakciou pomocou bio alkoholu z medu a včelieho plástu. 

  • Pôsobenie vo fyzickej oblasti: Má ošetrujúce účinky, skľudňuje citlivú, podráždenú a zapálenú pokožku.
  • Pôsobenie na psychiku: Upokojuje podráždenú nervovú sústavu, navodzuje pocit tepla a bezpečia. Ako príjemná vôňa zlepšujúca náladu vytvára malú oázu relaxu. Túto hrejivú vôňu majú veľmi radi aj deti. 

 OCHRANNÝ PROPOLIS:

Vedeli ste, že?

Pojem „propolis“ je kombináciou gréckych slov pro („pred“) a pólis („mesto“), čo znamená hmotu podobnú živici, ktorá sa nachádza pri vstupných otvoroch, ale aj vo vnútri úľov.

Propolis má veľa rôznych zložiek, ale základnou zložkou je živicová látka, ktorú včely medonosné zbierajú z púčikov listnatých stromov. Prináša sa do úľa a tam sa ďalej spracováva. Ako tmelová živica sa používa na vystlanie úľa, upevnenie plástov a upchávanie prasklín a chráni tak včelstvo pred vírusmi, baktériami a tiež prievanom.

Propolis je známy ako prírodné antibiotikum chrániace pred plesňami, baktériami a vírusmi. Pomáha  predchádzať chrípke a prechladnutiu. Využíva sa v starostlivosti o pokožku pri psoriáze, zle hojacich sa ranách, vredoch a  zápaloch kože a slizníc.

Propolis extrakt

Éterický olej: Propolis extrakt v bio kvalite sa získava extrakciou pomocou bio alkoholu z včelieho tmelu (Propolis Cera).

  • Pôsobenie vo fyzickej oblasti: Má dezinfekčné, posiľňujúce a regeneračné účinky, používa sa pri starostlivosti o ústnu dutinu a ďasná. pomáha pri prechladnutiach, priaznivo ovplyvňuje zápaly kože, účinne hojí rany, vyživuje a spevňuje pokožku.  
  • Pôsobenie na psychiku: Posiluje a tonizuje nervovú sústavu, navodzuje pocit ochrany a bezpečia. Dodáva odvahu a oporu, pomáha nám nadobudnúť rovnováhu v náročných časoch. 
propolis-extrakt-bio-anbaupartner 

Propolisový extrakt PRIMAVERA získava od certifikovaného partnera Bioland. Včelstvá vyrábajú z miestneho dreva vo vlastnej dielni. Úle sa nachádzajú v nadmorskej výške 1400 metrov v alpskom regióne Allgäu. Pri alkoholovej extrakcii propolisu sa 20% včelieho tmelu z alpského regionu Allgäu rozpustí v alkohole (bio vínny destilát).